Τα Λόγια του Τέλειου Δασκάλου μου

Τα Λόγια του Τέλειου Δασκάλου μου (Κυν Ζανγκ Λάμεϊ Σε Λουνγκ, στα Θιβετιανά) είναι ένα  κλασικό κείμενο μελέτης και έμπνευσης για κάθε ασκητή του Θιβετιανού Βουδισμού.

Γραμμένο από τον μεγάλο Θιβετιανό δάσκαλο και ασκητή Πάτρουλ Ρίνποτσε (1808-1887 μ.Χ.) αποτελεί όχι μόνο μια πραγματεία πάνω στις προκαταρκτικές ασκήσεις, διαλογισμούς και στοχασμούς του Θιβετιανού Βουδισμού, αλλά και ένα πρακτικό εγχειρίδιο, για όποιον ενδιαφέρεται να βάλει σε πράξη αυτές τις διδασκαλίες.

Το κείμενο διακρίνεται για την αμεσότητα και την απλότητα της γραφής του από την μία, αλλά και από την διεισδυτική προσέγγιση του Πάτρουλ Ρίνποτσε από την άλλη, που προέρχεται από την δική του άμεση εμπειρία πάνω στον διαλογισμό, δημιουργώντας έτσι μια πολύ οικεία εντύπωση στον αναγνώστη.

Θα δημοσιευτεί εδώ μόνο το πρώτο μέρος του κειμένου, μια και το πιο εξειδικευμένο δεύτερο μέρος απαιτεί την εξήγηση των οδηγιών και των ασκήσεων που περικλείει, άμεσα από έναν ικανό και έμπειρο δάσκαλο, εξουσιοδοτημένο να δώσει αυτές τις οδηγίες.

Η μετάφραση δεν είναι τελική και παρακαλούμε για την κατανόηση για τα πιθανά λάθη.

Είθε αυτή η προσπάθεια να ωφελήσει όλα τα όντα.

Είθε η αρετή να εξαπλωθεί.

»»»

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s